היסטוריה ומקורה של חמאת עוף
Butter Chicken, הידוע גם בשם Murgh Makhani בהינדית, הוא מאכל הודי פופולרי שמקורו בשנות ה-50 בדלהי. המנה נוצרה במקרה כאשר שף במסעדת מוטי מאהל ערבב שאריות עוף טנדורי עם רוטב על בסיס עגבניות. התוצאה הייתה מנה כל כך טעימה, שהפכה ללהיט מיידי בקרב לקוחות המסעדה. עוף חמאה הפך במהרה למרכיב עיקרי במטבח ההודי וכיום הוא נהנה ממנו בכל רחבי העולם.
את המנה מכינים עוף במרינדה בתערובת של יוגורט ותבלינים ולאחר מכן צלייה או אפייתו. העוף המבושל מבושל לאחר מכן ברוטב על בסיס עגבניות שמתובל בתבלינים כמו גראם מסאלה, כמון, כוסברה וכורכום. המנה מקבלת את המרקם הקרמי שלה מתוספת של חמאה, שמנת או משחת קשיו. עוף חמאה מוגש בדרך כלל עם לחם נאן או אורז מאודה.
רכיבים
לפני שנתחיל, בואו נסתכל על המרכיבים שתצטרכו להכנת באטר צ'יקן:
- 1 ק"ג ירכיים או חזה עוף ללא עצמות, חתוכים לחתיכות קטנות - 1 כוס יוגורט רגיל - 2 כפות מיץ לימון - 2 כפות שמן צמחי - 2 כפיות גראם מסאלה - 1 כפית כורכום - 1 כפית כמון טחון - 1 כפית כוסברה טחונה - 1 כפית 1 כפית פפריקה - 1/2 כפית פלפל קאיין - 1/2 כפית מלח - 1/2 כפית פלפל שחור - 1 כף ג'ינג'ר מגורר - 3 שיני שום, קצוצות - 1 בצל גדול, קצוץ - 1 כוס רסק עגבניות - 1/2 כוס שמנת כבדה - 1/4 כוס חמאה, חתוכה לחתיכות קטנות
הוראות
עכשיו כשיש לנו את המרכיבים שלנו, בואו נתחיל להכין את ה-Butter Chicken הטעים שלנו.
שלב 1: הכריעו את העוף
בקערה גדולה, מערבבים יחד את היוגורט, מיץ הלימון, שמן צמחי, גראם מסאלה, כורכום, כמון, כוסברה, פפריקה, פלפל קאיין, מלח, פלפל שחור, ג'ינג'ר ושום. מוסיפים את העוף ומערבבים לציפוי. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה לפחות, או למשך הלילה לקבלת התוצאות הטובות ביותר.
שלב 2: מבשלים את העוף
חממו מראש את התנור ל-400 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית בנייר אפייה בנייר אלומיניום ומסדרים את העוף על התבנית בשכבה אחת. אופים במשך 20-25 דקות, או עד שהעוף מבושל ומעט שחום.
שלב 3: מכינים את הרוטב
בזמן שהעוף נאפה, מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים 5-7 דקות, או עד שהוא מתרכך ומשחמם קלות. מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים עוד 5 דקות תוך ערבוב מדי פעם.
מנמיכים את האש לנמוכה ומוסיפים את השמנת הכבדה והחמאה. מערבבים עד שהחמאה נמסה והרוטב חלק. מוסיפים את העוף המבושל למחבת ומערבבים כדי שיצפה ברוטב. מבשלים 10-15 דקות, או עד שהעוף רך והרוטב מסמיך.
שלב 4: מגישים
מקשטים בכוסברה טרייה ומגישים עם לחם נאן או אורז מאודה.
טיפים להכנת Butter Chicken מושלם
- להשרות את העוף במרינדה למשך שעה לפחות, או לילה לתוצאות הטובות ביותר. זה יעזור לרכך את העוף ולהשרות בו טעם. - יש להקפיד לבשל את העוף עד שהוא משחים מעט. זה יוסיף עוד טעם ומרקם למנה. - השתמשו בתבלינים איכותיים לקבלת הטעם הטוב ביותר. תבלינים טחונים טריים יעניקו למנה טעם אותנטי יותר. - התאם את כמות פלפל הקאיין לטעמך. אם אתם מעדיפים מנה עדינה יותר, השתמשו בפחות פלפל קאיין. - אל תוותרו על השמנת הכבדה והחמאה. מרכיבים אלו מעניקים לרוטב את המרקם הקרמי וטעמו העשיר.
סיכום
לסיכום, להכין בטר צ'יקן טעים בבית זה קל יותר ממה שאתם חושבים. עם כמה מרכיבים פשוטים וכמה כישורי בישול בסיסיים, אתה יכול ליצור מנה שבטוח תרשים את המשפחה והחברים שלך. בין אם אתה חדש בבישול הודי או מקצוען מנוסה, המתכון הזה הוא חובה לנסות. אז, תפסו את הסינר והתכוננו ליהנות מהטעמים העשירים והחריפים של המנה ההודית הקלאסית הזו.