וריאציות של גולאב ג'אמון
לגולאב ג'מון, כמו לרוב הקינוחים המסורתיים, יש וריאציות רבות, כל אחת מהטעם והמרקם הייחודיים לה. יש אנשים שמעדיפים את הגולאב ג'אמון שלהם להיות רך וספוגי, בעוד שאחרים אוהבים שהוא צפוף ולעיס. להלן כמה מהווריאציות הפופולריות של גולאב ג'אמון שתוכלו לנסות:
קאלה ג'מון
קאלה ג'מון היא גרסה כהה וצפופה יותר של גולאב ג'מון. מכינים אותו באמצעות ח'ויה, מוצר חלב שמתקבל על ידי הרתחת חלב עד שרוב המים מתאדים. את הח'ויה ללוש עם קמח ולאחר מכן מטגן עד שהוא הופך לחום כהה. סירופ הסוכר המשמש להשריית הקאלה ג'אמון מתובל בהל ובמי ורדים, ממש כמו במתכון המסורתי. לקאלה ג'מון יש טעם מקורמל קל והוא מושלם עבור אלה שאוהבים את הקינוחים שלהם עשירים ודקדנטיים.
יבש גולאב ג'אמון
גולאב ג'מון יבש הוא וריאציה פופולרית של גולאב ג'מון שאינה ספוגה בסירופ. הוא עשוי באמצעות אותם מרכיבים כמו המתכון המסורתי אך מעוצב לכדורים קטנים ומטוגן עד להזהבה. לאחר מכן מגלגלים את הגולאב ג'מון היבש בתערובת של סוכר וקוקוס מיובש, ומעניקים לו מרקם פריך מעט. גולאב ג'מון יבש הוא אופציה נהדרת למי שמעדיף קינוחים פחות מתוקים או רוצה לנסות משהו שונה מהמתכון המסורתי.
שוקולד גולאב ג'מון
שוקולד גולאב ג'מון הוא טוויסט מודרני למתכון הקלאסי, מושלם לכל אוהבי השוקולד שם בחוץ. הוא עשוי באמצעות אבקת קקאו, המעניקה לגולאב ג'מון טעם שוקולדי עשיר. שאר המתכון נשאר אותו הדבר, כאשר הבצק נעשה באמצעות ח'ויה וקמח, וסירופ הסוכר בטעם הל ומי ורדים. שוקולד גולאב ג'מון הוא אופציה נהדרת למי שרוצה להוסיף טוויסט כיפי וייחודי למתכון המסורתי.
מתכון לגולאב ג'אמון המושלם
עכשיו כשאתה יודע על הווריאציות השונות של גולאב ג'מון, הגיע הזמן לשתף את המתכון שלנו לגולאב ג'מון המושלם. מתכון זה מניב כ-20 גולאב ג'אמונים ולוקח כשעה להכנה. הנה מה שתצטרך:
רכיבים
- 1 כוס חויה - 1/2 כוס קמח לכל מטרה - 1/4 כפית סודה לשתייה - 2 כפות גהי - 3-4 כפות חלב (לפי הצורך) - שמן לטיגון - לסירופ הסוכר: - 1 1/2 כוסות סוכר - 1 1/2 כוסות מים - 1/2 כפית אבקת הל - 1 כף מי ורדים
הוראות
1. בקערת מיקסר מפוררים את הח'ויה ומוסיפים את הקמח לכל מטרה, הסודה לשתייה והגי. מערבבים היטב עד לקבלת בצק חלק. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים חלב, כף אחת בכל פעם עד לקבלת בצק חלק ורך.
2. מחלקים את הבצק למנות קטנות ומעצבים מהם כדורים חלקים, מוודאים שלא יהיו סדקים. גודל הכדורים צריך להיות בערך בגודל של לימון קטן.
3. מחממים שמן במחבת עמוקה על אש בינונית. ברגע שחם, מנמיכים את האש לנמוכה ומטגנים את הגולאב ג'אמונים, כמה בכל פעם, עד שהם מקבלים צבע זהוב. הקפידו לערבב את השמן מדי פעם כדי להבטיח טיגון אחיד.
4. לאחר הטיגון, מוציאים את הגולאב ג'אמון מהשמן בעזרת כף מחוררת ומניחים על מגבת נייר כדי להסיר עודפי שמן.
5. מערבבים בסיר את הסוכר, המים ואבקת ההל. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לזה להתבשל 5-7 דקות עד שהסוכר נמס והסירופ מסמיך מעט. מסירים מהאש ומוסיפים את מי הוורדים.
6. מוסיפים את הגולאב ג'אמון המטוגנים לסירופ הסוכר ונותנים להם להשרות לפחות שעה לפני ההגשה. ככל שהם נספגים זמן רב יותר, כך הם נעשים רכים וטעימים יותר.
7. מגישים את הגולאב ג'אמון חמים או בטמפרטורת החדר, מעוטרים בפיסטוקים או שקדים קצוצים.
סיכום
גולאב ג'מון הוא קינוח הודי קלאסי שנהנו ממנו במשך דורות. זהו פינוק מתוק שמפגיש בין אנשים ומושלם לכל חגיגה. עם המתכון שלנו לגולאב ג'אמון המושלם, כעת תוכלו ליצור מחדש את הקינוח האייקוני הזה בנוחות הבית שלכם. בין אם אתם מעדיפים את המתכון המסורתי ובין אם אתם רוצים לנסות משהו חדש, יש וריאציה של גולאב ג'אמון עבור כולם. אז, לבשו את הסינר והתכוננו להתמכר לטוב הנמס בפה של גולאב ג'אמון.