היסטוריה של פאני פורי
פאני פורי הוא אוכל רחוב פופולרי בהודו, שם הוא ידוע גם כגולגאפה, פוצ'קה ושמות אזוריים אחרים. מקורותיו אינם ברורים, אך מאמינים כי מקורו במדינת אוטר פראדש ההודית, שם נודע כפולקי. עם הזמן הוא התפשט לאזורים אחרים בארץ וצבר פופולריות כמזון חטיפים.
פאני פורי מיוצר בדרך כלל על ידי לקיחת קליפת פורי קטנה, חלולה ופריכה ומילויה בתערובת של פירה, חומוס, בצל ותבלינים. לאחר מכן, הפורי טובל בצ'אטני תמרהינדי ונענע חריף וממולא בפאני חריף (מים) עשוי מתערובת של תבלינים, עשבי תיבול ומיץ לימון. התוצאה היא פרץ של טעם שהוא גם מלוח וגם מרענן.
הכנת קונכיות פורי
השלב הראשון בהכנת פאני פורי הוא הכנת קונכיות הפורי. אתה יכול לרכוש קונכיות פורי מוכנות מראש ממכולת הודית או להכין אותן מאפס. להכנת הקליפות תזדקק לקמח סולת, קמח לכל מטרה, מלח ומים.
בקערה גדולה, שלבו 1 כוס קמח סולת, 1 כוס קמח לכל מטרה ו-1/2 כפית מלח. מוסיפים לתערובת בהדרגה 1/2 כוס מים תוך כדי ערבוב בכף עד שנוצרת בצק. ללוש את הבצק 5-10 דקות עד שהוא הופך חלק ואלסטי.
מחלקים את הבצק לכדורים קטנים בערך בגודל של כדור גולף. מרדדים כל כדור לדיסק דק בעזרת מערוך. השתמשו בחותכן עוגיות או בקערה קטנה כדי לגזור עיגולים מהבצק. חוזרים על הפעולה עד שכל הבצק נגמר.
מחממים שמן צמחי במחבת עמוקה על אש בינונית-גבוהה. לאחר שהשמן חם, מוסיפים את דסקיות הפורי אחת אחת. מטגנים כל פורי כ-30 שניות מכל צד, או עד שהוא הופך תפוח וזהוב. השתמשו בכף מחוררת כדי להסיר את הפורי מהשמן, והניחו על מגבת נייר להתקרר. חוזרים על הפעולה עד שכל הפורי מטוגנים.
הכנת צ'אטני תמרינדי ונענע
השלב הבא בהכנת פאני פורי הוא הכנת צ'אטני התמרינדי והנענע. תבלין חריף וטעים זה עשוי ממשחת תמרהינדי, עלי נענע, כוסברה, צ'ילי ירוק ותבלינים.
להכנת הצ'אטני, השרו 1 כוס תמרהינדי במים חמימים למשך 30 דקות. לאחר שהתרכך, מסננים את עיסת התמרינדי דרך מסננת, וזורקים כל זרעים או סיבים. מערבבים בבלנדר או מעבד מזון את עיסת התמרינדי, 1 כוס עלי נענע טריים, 1/2 כוס כוסברה טרייה, 2 צ'ילי ירוק, 1 כפית אבקת כמון, 1 כפית מלח ו-1/2 כפית סוכר. מערבבים את התערובת עד שהיא הופכת לעיסה חלקה. מוסיפים מים לפי הצורך כדי להשיג את הסמיכות הרצויה.
מעבירים את הצ'אטני לקערת הגשה ומניחים בצד.
הכנת פאני מים
השלב האחרון בהכנת פאני פורי הוא להכין את מי הפאני. המים החריפים והחריפים האלה עשויים מתערובת של תבלינים, עשבי תיבול ומיץ לימון.
להכנת מי הפאני, שלבו 1/2 כוס עלי נענע טריים, 1/2 כוס כוסברה טרייה, 1 צ'ילי ירוק, 1 כפית אבקת כמון, 1 כפית צ'אט מסאלה, 1/2 כפית מלח שחור, 1/ 2 כפיות מלח ומיץ מלימון אחד בבלנדר או במעבד מזון. מוסיפים 2 כוסות מים ומערבבים עד שהתערובת הופכת לנוזל חלק.
מעבירים את מי הפאני לקערת הגשה ומניחים בצד.
הרכבת פאני פורי
כדי להרכיב את הפאני פורי, קח קליפת פורי ופצח אותה בעדינות בעזרת האצבעות. ממלאים את הפורי בכף קטנה של פירה, חומוס ובצל קצוץ. מוסיפים לפיורי כף קטנה של צ'אטני תמרהינדי ונענע, ואחריו כף מי פאני. הכנס את כל הפורי לתוך הפה שלך ותיהנה מפרץ הטעמים!
חוזרים על התהליך עם שאר קליפות הפורי והמילויים. מגישים מיד.
סיכום
הכנת פאני פורי בבית היא קלה להפתיע ומניבה חטיף טעים וממכר שבטוח ירשים את החברים והמשפחה. בין אם אתם חובבי אוכל רחוב הודי או פשוט מחפשים חווית טעם חדשה ומרגשת, פאני פורי היא מנה שחובה לנסות. עם רק כמה מרכיבים פשוטים וכמה כישורי בישול בסיסיים, אתה יכול ליצור מחדש את הקסם של פאני פורי במטבח שלך. אז למה לא לנסות? בלוטות הטעם שלך יודו לך!