ביתאוכל רחובפאני פורי

פאני פורי אוכל רחוב מיוחד להכנה בבית

אם אתם חובבי אוכל רחוב הודי, אתם בטח כבר מכירים את החטיף מעורר הפה והממכר המכונה פאני פורי. הקלאסיקה האהובה הזו היא מועדפת בקרב אוכלי אוכל ומקומיים כאחד, ומסיבה טובה. השילוב של קונכיות פורי פריכות, תמרהינדי חריף וצ'אטני מנטה ופאני חריף (מים) יוצרים חווית טעם נפיצה באמת. והחלק הכי טוב? אתה יכול בקלות להכין את החטיף הטעים הזה בבית! עם רק כמה מרכיבים פשוטים וכמה כישורי בישול בסיסיים, אתה יכול ליצור מחדש את הקסם של פאני פורי במטבח שלך. אז למה שלא תעזוב את הטייק אאוט ותנסה את היד שלך להכין אוכל רחוב מבריק זה בבית? תאמין לנו, בלוטות הטעם שלך יודו לך!

היסטוריה של פאני פורי

פאני פורי הוא אוכל רחוב פופולרי בהודו, שם הוא ידוע גם כגולגאפה, פוצ'קה ושמות אזוריים אחרים. מקורותיו אינם ברורים, אך מאמינים כי מקורו במדינת אוטר פראדש ההודית, שם נודע כפולקי. עם הזמן הוא התפשט לאזורים אחרים בארץ וצבר פופולריות כמזון חטיפים.

פאני פורי מיוצר בדרך כלל על ידי לקיחת קליפת פורי קטנה, חלולה ופריכה ומילויה בתערובת של פירה, חומוס, בצל ותבלינים. לאחר מכן, הפורי טובל בצ'אטני תמרהינדי ונענע חריף וממולא בפאני חריף (מים) עשוי מתערובת של תבלינים, עשבי תיבול ומיץ לימון. התוצאה היא פרץ של טעם שהוא גם מלוח וגם מרענן.

הכנת קונכיות פורי

השלב הראשון בהכנת פאני פורי הוא הכנת קונכיות הפורי. אתה יכול לרכוש קונכיות פורי מוכנות מראש ממכולת הודית או להכין אותן מאפס. להכנת הקליפות תזדקק לקמח סולת, קמח לכל מטרה, מלח ומים.

בקערה גדולה, שלבו 1 כוס קמח סולת, 1 כוס קמח לכל מטרה ו-1/2 כפית מלח. מוסיפים לתערובת בהדרגה 1/2 כוס מים תוך כדי ערבוב בכף עד שנוצרת בצק. ללוש את הבצק 5-10 דקות עד שהוא הופך חלק ואלסטי.

מחלקים את הבצק לכדורים קטנים בערך בגודל של כדור גולף. מרדדים כל כדור לדיסק דק בעזרת מערוך. השתמשו בחותכן עוגיות או בקערה קטנה כדי לגזור עיגולים מהבצק. חוזרים על הפעולה עד שכל הבצק נגמר.

מחממים שמן צמחי במחבת עמוקה על אש בינונית-גבוהה. לאחר שהשמן חם, מוסיפים את דסקיות הפורי אחת אחת. מטגנים כל פורי כ-30 שניות מכל צד, או עד שהוא הופך תפוח וזהוב. השתמשו בכף מחוררת כדי להסיר את הפורי מהשמן, והניחו על מגבת נייר להתקרר. חוזרים על הפעולה עד שכל הפורי מטוגנים.

הכנת צ'אטני תמרינדי ונענע

השלב הבא בהכנת פאני פורי הוא הכנת צ'אטני התמרינדי והנענע. תבלין חריף וטעים זה עשוי ממשחת תמרהינדי, עלי נענע, כוסברה, צ'ילי ירוק ותבלינים.

להכנת הצ'אטני, השרו 1 כוס תמרהינדי במים חמימים למשך 30 דקות. לאחר שהתרכך, מסננים את עיסת התמרינדי דרך מסננת, וזורקים כל זרעים או סיבים. מערבבים בבלנדר או מעבד מזון את עיסת התמרינדי, 1 כוס עלי נענע טריים, 1/2 כוס כוסברה טרייה, 2 צ'ילי ירוק, 1 כפית אבקת כמון, 1 כפית מלח ו-1/2 כפית סוכר. מערבבים את התערובת עד שהיא הופכת לעיסה חלקה. מוסיפים מים לפי הצורך כדי להשיג את הסמיכות הרצויה.

מעבירים את הצ'אטני לקערת הגשה ומניחים בצד.

הכנת פאני מים

השלב האחרון בהכנת פאני פורי הוא להכין את מי הפאני. המים החריפים והחריפים האלה עשויים מתערובת של תבלינים, עשבי תיבול ומיץ לימון.

להכנת מי הפאני, שלבו 1/2 כוס עלי נענע טריים, 1/2 כוס כוסברה טרייה, 1 צ'ילי ירוק, 1 כפית אבקת כמון, 1 כפית צ'אט מסאלה, 1/2 כפית מלח שחור, 1/ 2 כפיות מלח ומיץ מלימון אחד בבלנדר או במעבד מזון. מוסיפים 2 כוסות מים ומערבבים עד שהתערובת הופכת לנוזל חלק.

מעבירים את מי הפאני לקערת הגשה ומניחים בצד.

הרכבת פאני פורי

כדי להרכיב את הפאני פורי, קח קליפת פורי ופצח אותה בעדינות בעזרת האצבעות. ממלאים את הפורי בכף קטנה של פירה, חומוס ובצל קצוץ. מוסיפים לפיורי כף קטנה של צ'אטני תמרהינדי ונענע, ואחריו כף מי פאני. הכנס את כל הפורי לתוך הפה שלך ותיהנה מפרץ הטעמים!

חוזרים על התהליך עם שאר קליפות הפורי והמילויים. מגישים מיד.

סיכום

הכנת פאני פורי בבית היא קלה להפתיע ומניבה חטיף טעים וממכר שבטוח ירשים את החברים והמשפחה. בין אם אתם חובבי אוכל רחוב הודי או פשוט מחפשים חווית טעם חדשה ומרגשת, פאני פורי היא מנה שחובה לנסות. עם רק כמה מרכיבים פשוטים וכמה כישורי בישול בסיסיים, אתה יכול ליצור מחדש את הקסם של פאני פורי במטבח שלך. אז למה לא לנסות? בלוטות הטעם שלך יודו לך!

רעיונות לארוחה הודית פאני פורי
Chatpata רגדה-חומוס ברוטב תמרינדי

אתה אף פעם לא יכול להיות יותר מדי מתכונים רוטב, אז לתת Chatpata רגדה חומוס ברוטב תמרינדי לנסות. זה ללא גלוטן ומתכון טבעוני מגיש 1 ועלויות $2.1 למנה. חלק אחד של מנה זו מכיל סביב 32 גרם של חלבון, 24 גרם של שומן, וסך הכל 930 קלוריות. 35 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו עושים אותו שוב. תערובת של טיפון צ 'אט מסאלה, כדור תמרינד, אבקת צ' ילי, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה כל כך טעים. מן ההכנה לצלחת, המתכון הזה לוקח על 45 דקות. כל הדברים נחשבים, החלטנו את המתכון הזה מגיע ציון spoonacular של 93%. הציון הזה הוא יוצא מן הכלל. נסה רגדה, איך לעשות רגדה עבור רגדה פטיצ'ה או פאני פורי, קציצות רגדה, איך לעשות קציצות רגדה / רגדה פטיצה, ו דג חרב מזוגג תמרינד עם לימון, כוסברה ורוטב תמרינדי למתכונים דומים.

פריכיות תפוחי אדמה-צ'אטני (סב-פורי)

תפוחי אדמה-צ 'אטני צ' יפס (סב-פורי) דורש סביב 45 דקות מתחילתו ועד סופו. מנה אחת מכילה 55 קלוריות, 1 גרם חלבון, ו 2 גרם שומן. מתכון זה משרת 10. עבור 27 סנט למנה, המתכון הזה מכסה 3% של הדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. 1 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. אם יש לך סב, כוסברה, בצל ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול להכין אותו. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר ללא גלוטן, שלם 30 וטבעוני דיאטה. הוא הביא לך על ידי המתכונים שלי. כל הדברים נחשבים, החלטנו המתכון הזה מגיע ציון כפית של 41%. הציון הזה מוצק. נסה פריכיות תפוחי אדמה-צ'אטני (סב-פורי), סב פורי, איך להכין סב פורי, מומבאי סב פורי, ו פאני פורי, איך מכינים פאני פורי / פאני פורי קל למתכונים דומים.

סרטונים להכנת מנות בסגנון אינדיאני פאני פורי
אתגר אכילת פאני פורי 30 שניות 20 פאני פורי אתגר #קצרים #אתגרPani Puri Eating Challenge - 30 שניות 20 Pani Puri Challenge #קצרים #אתגר.
הפופולרי ביותר Pani Puri wala בסוראט אוכל רחוב הודיGoswami Pani Puriwala הוא דוכן הפאני פורי הפופולרי ביותר בסוראט. אנשים מתחילים לעמוד בתור לאכול פאני פורי לפני, מתי אפילו לא...
אתגר פאניפורי חריף אתגר אכילה פאניפורי אוכל רחוב הודי אוכלים אוכל חריף מאודpanipuri #spicypanipuri #spicypanipurichallenge #spiciestchallenge #foodcallange #golgappachallenge #bhootjolokiapanipuri ...
זול V/S Pani Puri יקר Rs 30 V/S Rs 300 Pani Puri 😍ערוץ חדש: מה מבשל, נראה טוב אני מפרסם ביקורות על חדשות...
ההיסטוריה של פאני פורי #Draupadi #Shorts #PaniPuriפאני פורי הוא החטיף האהוב ביותר בכל הארץ, אבל האם אתם יודעים מי הכין את הפאני פורי הראשון אי פעם?
טיפים וטריקים לארוחות פאני פורי הודיות
רעיונות נוספים לתפריט הקשורים לאוכל הודי פאני פורי