ההיסטוריה והמקור של עוף טיקה מסאלה
צ'יקן טיקה מסאלה הוא מאכל שמקורו בתת היבשת ההודית, אך מקורו המדויק הוא עניין של ויכוח. יש המאמינים שהוא נוצר באזור פנג'אב בהודו, בעוד אחרים טוענים שהוא הומצא בבריטניה. ללא קשר למקורו, צ'יקן טיקה מסאלה הפך למאכל פופולרי ברחבי העולם, אהוב על נתחי העוף העדינים שלו ברוטב שמנת על בסיס עגבניות.
אומרים שהמנה נוצרה כאשר שף בהודו ערבב שאריות עוף טיקאס (נתחי עוף בגריל) עם רוטב על בסיס עגבניות. התוצאה הייתה מנה טעימה ומלאת טעם שצברה פופולריות במהירות. כשההודים היגרו לממלכה המאוחדת בשנות ה-60, הם הביאו איתם את אהבתם לצ'יקן טיקה מסאלה. אומרים שהמנה זכתה לפופולריות נוספת בבריטניה כאשר לקוח במסעדה התלונן שהצ'יקן טיקה שלהם יבש מדי. כדי לתקן את המצב, השף הוסיף מעט מרק עגבניות למנה, וכך נולד צ'יקן טיקה מסאלה.
רכיבים
כדי להכין עוף טיקה מסאלה, תזדקק למרכיבים הבאים:
- 500 גרם עוף ללא עצמות, חתוך לחתיכות קטנות - 1 כוס יוגורט רגיל - 1 בצל קצוץ דק - 2 עגבניות, רסק - 2 כפות שמן - 2 כפות חמאה - 2 כפיות משחת ג'ינג'ר שום - 1 כפית אבקת כמון - 1 כפית אבקת כוסברה - 1 כפית אבקת כורכום - 1 כפית אבקת צ'ילי אדום - 1 כפית אבקת גראם מסאלה - מלח, לפי הטעם - 1/2 כוס שמנת - עלי כוסברה טריים, קצוצים
הוראות
1. מערבבים בקערה גדולה את היוגורט, משחת ג'ינג'ר-שום, אבקת כמון, אבקת כוסברה, אבקת כורכום, אבקת צ'ילי אדום, אבקת גראם מסאלה ומלח. מוסיפים את נתחי העוף ומשרים 30 דקות לפחות.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס. משחילים את נתחי העוף על שיפודים ומניחים אותם על תבנית אפייה. אופים 10-12 דקות או עד שהעוף מוכן.
3. בסיר רחב מחממים את השמן והחמאה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה.
4. מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים 5-7 דקות עד שהתערובת מסמיכה.
5. מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב. מוסיפים את נתחי העוף המבושלים ומבשלים 5-7 דקות.
6. מקשטים בעלי כוסברה קצוצים ומגישים חם עם לחם נאן או אורז מאודה.
טיפים
- לקבלת עוף טיקה מסאלה חריף יותר, הוסיפו עוד אבקת צ'ילי אדום או צ'ילי ירוק קצוץ. - אם אין לכם תנור, אפשר לבשל את נתחי העוף על גריל או במחבת גריל על הכיריים. - כדי להפוך את המנה לבריאה יותר, אפשר להשתמש ביוגורט דל שומן ושמנת במקום בגרסאות מלאות שומן. - ניתן להוסיף למנה גם ירקות כמו פלפלים או פטריות לתוספת טעם ותזונה.
סיכום
עוף טיקה מסאלה הוא מאכל שאהוב על רבים, ועכשיו אפשר להכין אותו בבית עם המתכון הקל הזה. רק עם כמה תבלינים מרכזיים וקצת יוגורט, תוכלו ליצור מנה טעימה וטעימה שתרשים את המשפחה והחברים שלכם. בין אם אתה חדש בבישול המטבח ההודי או מקצוען מנוסה, המתכון הזה בטוח יהפוך לאהוב במשק הבית שלך. אז למה לא לנסות ולהתפנק עם צ'יקן טיקה מסאלה תוצרת בית הערב?