היתרונות של הכנת חנה מסאלה בבית
יש הרבה יתרונות להכנת חנה מסאלה בבית. בראש ובראשונה, זו ארוחה בריאה וטעימה שתוכלו להרגיש טוב בהגשה למשפחה שלכם. בניגוד לאפשרויות אכילה רבות, חנה מסאלה עשויה עם מרכיבי מזון שלמים, כולל חומוס, עגבניות, בצל ותבלינים. משמעות הדבר היא שהוא עמוס בחומרים מזינים ובסיבים, מה שהופך אותו לאופציה מצוינת עבור אלה המעוניינים לשפר את בריאותם הכללית.
יתרון נוסף בהכנת צ'אנה מסאלה בבית הוא שזו אפשרות ארוחה משתלמת. עם כמה מרכיבים פשוטים, אתה יכול להכין מנה גדולה של חנה מסאלה שתספיק למספר ארוחות. זוהי דרך מצוינת לחסוך כסף בעלויות מזון ולהפחית בזבוז על ידי שימוש במרכיבים שאולי כבר יש לך בהישג יד.
בנוסף, הכנת חנה מסאלה בבית מאפשרת לך לשלוט ברמת התבלינים ולהתאים אותו לטעמך. אם אתה מעדיף טעם עדין יותר, אתה יכול להפחית את כמות התבלינים בשימוש. אם אתה אוהב תבלינים, אתה יכול להוסיף עוד אבקת צ'ילי או פלפל קאיין כדי להגביר את האש. אתה יכול גם להתנסות עם תוספות שונות, כגון כוסברה טרייה, בצל חתוך לקוביות, או סחיטה של מיץ לימון, כדי להפוך את המנה לשלך.
מרכיבים והכנה
כדי להכין חנה מסאלה בבית, תזדקק למרכיבים הבאים:
- 2 קופסאות חומוס, מרוקן ושטוף - 1 בצל חתוך לקוביות - 2 שיני שום, קצוצות - 1 כף ג'ינג'ר מגוררת - 2 עגבניות חתוכות לקוביות - 1 כפית כמון - 1 כפית כוסברה - 1 כפית כורכום - 1 כפית כורכום כפית אבקת צ'ילי - 1/2 כפית פלפל קאיין - 1/2 כפית מלח - 2 כפות שמן - 1 כוס מים - כוסברה טרייה, לקישוט
להכנת צ'אנה מסאלה מתחילים בחימום השמן בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים 5-7 דקות, עד שהוא מתרכך ומתחיל להשחים. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומבשלים עוד 1-2 דקות, עד שהם מריחים.
לאחר מכן, מוסיפים לסיר את קוביות העגבניות והתבלינים ומערבבים לאיחוד. מבשלים 5-7 דקות, עד שהעגבניות מתפרקות והתערובת מסמיכה.
מוסיפים לסיר את החומוס והמים ומערבבים לאיחוד. מביאים את התערובת לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים 15-20 דקות, עד שהרוטב מסמיך והחומוס רך.
הגישו את חנה מסאלה חמה, מעוטרת בכוסברה טרייה ובתוספות האהובות עליכם.
טיפים להצלחה
בעוד שהכנת חנה מסאלה בבית היא פשוטה יחסית, יש כמה טיפים שיכולים לעזור להבטיח את הצלחתך. ראשית, הקפידו לשטוף היטב את החומוס לפני השימוש בהם במתכון. זה יעזור להסיר כל עודף מלח או תוספים אחרים שעלולים להיות נוכחים בחומוס משומר.
בנוסף, הקפידו להשתמש בתבלינים טריים לקבלת הטעם הטוב ביותר. אם התבלינים שלך ישבו במזווה שלך במשך זמן מה, ייתכן שהם איבדו חלק מהעוצמה שלהם. אתה יכול לבדוק את טריות התבלינים שלך על ידי הרחה - אם אין להם ריח חזק מאוד, אולי הגיע הזמן להחליף אותם.
לבסוף, היו סבלניים בעת בישול ה-Chana Masala. ככל שהוא מתבשל זמן רב יותר, כך הוא יהיה יותר טעים. אם אתם קצרים בזמן, תוכלו להשתמש בסיר לחץ כדי לזרז את תהליך הבישול.
סיכום
לסיכום, הכנת חנה מסאלה בבית היא דרך מצוינת ליהנות מהטעמים של הודו מהנוחות של המטבח שלכם. רק עם כמה מרכיבים פשוטים וכמה כישורי בישול בסיסיים, תוכלו להכין ארוחה בריאה וטעימה שתשמח את כולם. בין אם אתם מחפשים אפשרות להכנת ארוחה במחיר סביר או מנה שתרשים את החברים והמשפחה שלכם, חנה מסאלה בטוח תשמח. אז למה שלא תנסה ותראה בעצמך? בלוטות הטעם שלך יודו לך.
