ביתדברי מתיקה

ממתקים הודיים - מתכונים שכיף להכין בבית

הסוף לארוחה מושלמת חייב להיות עם מנת קינוח מתוקה. כאן באתר שלנו, תלמדו כיצד להכין כמה ממתקים הודיים מרגשים ואקזוטיים כולל; גולאב ג'מון, רסגולה, בארפי ולאדו! איזה קינוח מיוחד שמתחשק לך פשוט עקוב אחר מדריך המתכונים הפשוט שלנו. תהנה!

המקורות של ממתקים הודיים פופולריים

ממתקים הודיים הם חלק מהותי מהתרבות והמסורת של המדינה. נהנו מהם במשך מאות שנים, ולכל אזור יש את המנות המתוקות הייחודיות לו. להלן כמה מהממתקים ההודיים הפופולריים ביותר ומקורותיהם.

גולאב ג'אמון

גולאב ג'מון הוא מתוק הודי קלאסי המפורסם בכל העולם. הקינוח מורכב מכדורי בצק קטנים ומטוגנים שהושרו בסירופ מתוק. ניתן לאתר את מקורותיו של גולאב ג'אמון להודו של ימי הביניים, שם הוא נודע בשם "לוקמת אל-קאדי". הקינוח הוצג לחצר המוגולית בתקופת שלטונו של הקיסר שאה ג'האן והפך לאהוב בקרב בני המלוכה.

כדי להכין גולאב ג'מון בבית, תזדקק לקמח, אבקת חלב, סוכר וגהי. מערבבים את החומרים לבצק, יוצרים מהם כדורים קטנים ומטגנים אותם עד להזהבה. משרים את הכדורים המטוגנים בסירופ העשוי מסוכר, זעפרן ומי ורדים. הגישו חם, והאורחים שלכם ישמחו.

רסגולה

רסגולה הוא קינוח ספוגי וסירופי שמקורו במדינת אודישה המזרחית. הקינוח מורכב מכדורים קטנים ועגולים עשויים מחינה (גבינת קוטג') ובצק סולת. את הכדורים הללו מבשלים בסירופ סוכר עד שהם סופגים את הסירופ והופכים לספוגים.

כדי להכין רסגולה בבית, תזדקק לחינה, סולת, סוכר ומים. מערבבים את החינה והסולת ליצירת בצק ומעצבים מהם כדורים קטנים. מרתיחים את הכדורים בסירופ סוכר עד שהם הופכים ספוגיים וסופגים את הסירופ. מצננים ומגישים את הרסגולה לקינוח מרענן.

ברפי

ברפי הוא קינוח פשוט אך טעים שפופולרי בכל רחבי הודו. הקינוח עשוי עם חלב מרוכז, סוכר וחומרי טעם וריח כמו הל, זעפרן ומי ורדים. את התערובת מבשלים עד שהיא מסמיכה ואז יוצקים לכלי משומן ומניחים לה להתקרר ולהתייצב.

כדי להכין ברפי בבית, תזדקק לחלב מרוכז, סוכר, אבקת הל וגהי. מערבבים את החומרים במחבת ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהתערובת מסמיכה. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומניחים לה להתקרר ולהתייצב. חותכים לריבועים ומגישים כקינוח מענג.

לאדו

Ladoo הוא קינוח מתוק בצורת כדור הפופולרי ברחבי הודו. הקינוח עשוי ממרכיבים שונים כמו סולת, קמח, קוקוס, ואגוזים. את המרכיבים מערבבים עם סירופ סוכר או ג'אגרי ומגלגלים לכדורים קטנים.

כדי להכין לאדו בבית, תצטרךקמח, גהי, סוכר ואגוזים לבחירתכם. מערבבים את החומרים לבצק ומעצבים מהם כדורים קטנים. מטגנים את הכדורים עד שהם מקבלים צבע חום זהוב ואז משרים אותם בסירופ סוכר או ג'ינג'י. מגישים כקינוח מענג.

איך להכין ממתקים הודיים בבית

להכין ממתקים הודיים בבית אולי נראה מרתיע, אבל עם המרכיבים והמתכון הנכונים זה קל ומהנה. להלן המתכונים להכנת כמה מהממתקים ההודיים הפופולריים ביותר.

מתכון של גולאב ג'מון

רכיבים: - 1 כוס אבקת חלב - 3 כפות קמח לכל מטרה - 1/4 כפית אבקת אפייה - 1/4 כוס גהי - 2 כפות חלב - שמן לטיגון

לסירופ: - 1 כוס סוכר - 1 כוס מים - 1/4 כפית אבקת הל - כמה גדילי זעפרן - 1 כפית מי ורדים

הוראות שימוש: 1. מערבבים בקערת מיקסר את אבקת החלב, הקמח לכל מטרה ואבקת האפייה. מערבבים היטב. 2. מוסיפים את הגהי לחומרים היבשים ומערבבים היטב עד שהתערובת מזכירה פירורי לחם. 3. מוסיפים את החלב, לאט-לאט, ולשים את התערובת לבצק חלק. 4. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים ומגלגלים אותם לתערובת חלקה. 5. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הכדורים עד שהם מקבלים צבע זהוב. 6. במחבת אחרת מוסיפים את הסוכר, המים, אבקת ההל, הזעפרן ומי הוורדים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. 7. מנמיכים את האש ומניחים לסירופ להתבשל 5-7 דקות. 8. מוסיפים את הכדורים המטוגנים לסירופ ומניחים להם להשרות 1-2 שעות. 9. מגישים את גולאב ג'מון חם עם כדור גלידת וניל.

מתכון רסגולה

רכיבים: - 1 ליטר חלב מלא - 2 כפות מיץ לימון - 2 כפות סולת - 2 כוסות מים - 2 כוסות סוכר - כמה גדילי זעפרן - 1 כפית מי ורדים

הוראות שימוש: 1. במחבת מחממים את החלב עד לרתיחה. 2. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים עד שהחלב מתכרבל. 3. מסננים את החלב המכורבל בעזרת מטלית מלמלה ומניחים לו להתקרר. 4. ללוש את הח'נה עד שהיא הופכת חלקה ולהוסיף לה סולת. 5. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים ומגלגלים אותם לתערובת חלקה. 6. במחבת אחרת מוסיפים את המים, הסוכר, הזעפרן ומי הוורדים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. 7. מנמיכים את האש ומוסיפים את כדורי החינה לסירופ. 8. מכסים את המחבת ונותנים לו להתבשל במשך 10-15 דקות. 9. מסירים מהאש ומניחים לו להתקרר. 10. מצננים את הרסגולה ומגישים.

מתכון ברפי

רכיבים: - 2 כוסות חלב מרוכז - 1 כוס אבקת סוכר - 1/2 כפית אבקת הל - 1/4 כוס גהי - כמה גדילי זעפרן

הוראות שימוש: 1. משמנים תבנית מרובעת בגהי ושומרים בצד. 2. מוסיפים למחבת את החלב המרוכז, אבקת הסוכר, אבקת ההל והזעפרן. 3. מבשלים את התערובת על אש קטנה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהיא מסמיכה ויוצאת מדפנות המחבת. 4. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת ומניחים לה להתקרר ולהתייצב. 5. חותכים את הברפי לריבועים ומגישים.

מתכון לאדו

רכיבים: - 1 כוס בסאן (גרם קמח) - 1/2 כוס גהי - 1/2 כוס אבקת סוכר - 1/4 כוס אגוזים קצוצים (שקדים, קשיו או פיסטוקים) - 1/2 כפית אבקת הל

הוראות שימוש: 1. במחבת מחממים את הגהי עד שהוא נמס. 2. מוסיפים את הבסון וצולים אותה על אש נמוכה עד שהיא מקבלת צבע זהוב וריחני. 3. מסירים מהאש ונותנים לו להתקרר. 4. מוסיפים את אבקת הסוכר, אבקת ההל, והאגוזים הקצוצים. מערבבים היטב. 5. מחלקים את התערובת לכדורים קטנים ומגלגלים אותם לתערובת אחידה. 6. מגישים את ה-Ladoo כקינוח מענג.

סיכום

ממתקים הודיים הם דרך טעימה ומהנה לסיים ארוחה. קל להכין אותם בבית וניתן להתאים אותם לפי טעמכם. בעזרת המתכונים המופיעים במאמר זה, תוכלו לחקור את עולם הממתקים ההודיים ולהרשים את האורחים שלכם בכישורי הקולינריה שלכם. אז למה אתה מחכה? לכו למטבח והתחילו לבשל!

סרטונים להכנת מנות בסגנון אינדיאני דברי מתיקה
4 מתכונים מתוקים חלב קלים | מתכונים קלים לקינוח חלב | מתכוני קינוח חלב מיידימתכון מלאי לאדו: מתכון rajbhog: ...
הכנת ממתקים הודיים מאפס ב-Raja Sweets - בישול באמריקהסצנת האוכל של יוסטון מגוונת ככל שהם מגיעים, ובלב רובע המהטמה גנדי שלה נמצא Raja Sweets, אחד מהראשונים...
מנסה ממתקים הודיים בפעם הראשונה
6 ממתקים אינסטנט חלבי אינדיאניים מתחת ל-30 דקות לכל אירוע | קינוח חלב קלאסי ומתכוני ברפימתכון מתוק של קלקנד: מתכון חלב ברפי: ...
ג'אנק פוד הודי קטלני! מאכלי הרחוב הפונג'ביים הכי מתוקים, שמנוניים וטעימים!אוכל רחוב הודי » הטוב ביותר אי פעם MERCH ...
טיפים וטריקים לארוחות דברי מתיקה הודיות
רעיונות נוספים לתפריט הקשורים לאוכל הודי דברי מתיקה