ביתאורז ולחמיםטנדורי רוטי

הטנדורי רוטי הוא תוספת הודית קלאסית

המטבח ההודי ידוע בטעמיו העשירים ובמגוון המנות. מקארי חריף ועד ביריאני ארומטי, יש משהו לכולם ליהנות. וכשזה מגיע לתוספות הודיות קלאסיות, הטנדורי רוטי הוא בולט אמיתי. הלחם השטוח הזה הוא מרכיב עיקרי בהרבה משקי בית הודיים וניתן למצוא אותו ברוב המסעדות ההודיות ברחבי העולם. המרקם הייחודי והטעם המעושן שלו הופכים אותו לליווי המושלם לכל ארוחה. אבל מה זה בעצם טנדורי רוטי, ומה עושה אותו כל כך מיוחד? במאמר זה נצלול אל מקורותיה של המנה האהובה הזו, נחקור את מרכיביה והכנתה, וניתן לכם כמה טיפים איך ליהנות ממנה בבית. אז, בין אם אתה חובב ותיק של המטבח ההודי או חובב אוכל סקרן המעוניין להרחיב את החיך שלך, המשך לקרוא כדי לגלות את העולם הטעים של טנדורי רוטי.

ההיסטוריה והמקור של טנדורי רוטי

טנדורי רוטי הוא סוג של לחם שטוח הודי שמתבשל בתנור חימר הנקרא טנדור. המילה "טנדורי" מתייחסת לשיטת הבישול, הכוללת אפיית הלחם בטנדור בטמפרטורות גבוהות. זה יוצר טעם מעושן ומרקם מעט חרוך שייחודי לטנדורי רוטי.

ניתן לאתר את מקורותיו של טנדורי רוטי לאזור הצפוני של הודו, שם הוא מהווה מרכיב יסוד במשקי בית רבים. מאמינים כי הלחם הומצא בתקופת המוגולים, כאשר הקיסרים המוגוליים שלטו על חלק גדול מהודו. המוגולים היו ידועים באהבתם למאכלים עשירים ומלאי טעם, וטנדורי רוטי היה השלמה מושלמת לקארי המתובל ולמנות אחרות שהם נהנו מהם.

עם הזמן, טנדורי רוטי הפך לפופולרי ברחבי הודו ולבסוף התפשט לאזורים אחרים בעולם. כיום ניתן למצוא אותו ברוב המסעדות ההודיות ונהנים ממנו אנשים מכל הגילאים והרקעים.

מרכיבים והכנה של טנדורי רוטי

טנדורי רוטי עשוי רק מכמה מרכיבים פשוטים, כולל קמח, מים, מלח ושמרים. מערבבים את הבצק ידנית, ואז משאירים לנוח מספר שעות כדי לאפשר לשמרים להפעיל ולבצק לתפוח. לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לכדורים קטנים ומרדדים לעיגולים שטוחים.

כדי לבשל טנדורי רוטי, מניחים את הלחם השטוח על כרית מרופדת ולאחר מכן טופחים על דפנות תנור טנדורי חם. לאחר מכן מבשלים את הלחם עד שהוא חרוך מעט ותפח. תהליך זה מעניק ללחם מרקם וטעם ייחודיים שקשה לשכפל בכל שיטת בישול אחרת.

טיפים להנאה מטנדורי רוטי בבית

אם אתם חובבי המטבח ההודי ורוצה לנסות להכין טנדורי רוטי בבית, יש כמה דברים שכדאי לזכור. ראשית, חשוב להשתמש בסוג הקמח הנכון. טנדורי רוטי מיוצר באופן מסורתי עם סוג קמח שנקרא atta, שהוא סוג של קמח מלא. קמח זה נטחן דק יותר מקמח מלא רגיל, מה שנותן ללחם מרקם רך יותר.

שנית, תצטרך לבשל את הלחם בתנור טנדור. אם אין לך גישה לתנור טנדור, אתה יכול לנסות לבשל את הלחם על כיריים או בתנור רגיל, אך התוצאות לא יתקבלו. להיות די זהה.

לסיום, חשוב להגיש טנדורי רוטי טרי וחם. הכי טוב ליהנות מהלחם ישר מהתנור, כשהוא עדיין חם וקצת פריך. אתה יכול להגיש אותו לצד הקארי ההודי האהוב עליך או להשתמש בו כדי לגרוף מטבלים וצ'אטני.

סיכום

טנדורי רוטי הוא תוספת הודית קלאסית שנהנית ממנה במשך מאות שנים. המרקם הייחודי והטעם המעושן שלו הופכים אותו לליווי מושלם לכל ארוחה, ופשטותו מקלה על הכנה בבית. בין אם אתה חובב ותיק של המטבח ההודי או חובב אוכל סקרן המעוניין להרחיב את החך שלך, טנדורי רוטי בהחלט שווה לנסות. אז בפעם הבאה שאתם במסעדה הודית או מחפשים לנסות משהו חדש במטבח, הקפידו לתת לטנדורי רוטי לטעום. אתה לא תתאכזב!

סרטונים להכנת מנות בסגנון אינדיאני טנדורי רוטי
atta tandoori roti on tawa - סגנון מלון | טנדורי רוטי מחיטה מלאה תוצרת בית ללא טנדורהמתכון המלא: מוזיקה: מתכון tandoori roti on ...
Atta tandoori roti on tawa - מלון בסגנון | טנדורי רוטי מחיטה מלאה תוצרת בית ללא טנדורtandoriRoti #hotelstyleroti #kunfoods בסרטון זה אראה לכם דרך קלה מאוד להכין טנדורי רוטי בבית. טנדורי רוטי הוא מאוד...
מתכון טנדורי רוטי | השף סנג'יוט קירהצטרפו אלינו ב: פייסבוק - אינסטגרם - טוויטר - עקבו אחרי השף Sanjyot ...
25 טנדור | 15,000 חתיכות לחם שטוח סמרקנד ביום | מטבח אוזבקישלום חברים. היום אנחנו נוסעים איתך שוב לסמרקנד. כאן תוכלו לראות את הכמות הגדולה של לחם סמרקנד ש...
קל נען על טאווה בבית | שום נען, נען גבינה | तव पर नान बनाइए आसानी स | השף סנג'יוט קירמתכון כתוב מלא אוכל נען (חמאה נען, חמאה שום נען, צ'ילי צ'ילי שום נען) זמן הכנה: 15-20 דקות זמן בישול: ...
טיפים וטריקים לארוחות טנדורי רוטי הודיות
רעיונות נוספים לתפריט הקשורים לאוכל הודי טנדורי רוטי