ההיסטוריה של הסמוסות
לסמוסה יש היסטוריה ארוכה ומרתקת החל מהמאה ה-10. מאמינים שמקורם במרכז אסיה והובאו להודו על ידי סוחרים ומטיילים. המילה "סמוסה" מגיעה מהמילה הפרסית "סנבוסאג", שפירושה "משולש" או "פירמידה". במהלך מאות השנים, הסמוסות הפכו לחטיף פופולרי בהודו ובחלקים אחרים של העולם, עם הרבה וריאציות ומילויים.
בהודו, סמוסות מוגשות לעתים קרובות כאוכל רחוב ומהווים מרכיב עיקרי בפסטיבלים ובחגיגות. הם ממולאים בדרך כלל בתערובת של פירה, אפונה ותבלינים כמו כמון, כוסברה וגראם מסאלה. עם זאת, ישנן וריאציות אזוריות רבות, עם כמה סמוסות ממולאות בבשר, גבינה, או אפילו מילויים מתוקים.
חומרים לסמוסות הודיות חריפות
הכנת סמוסות מאפס עשויה להיראות מרתיעה, אבל עם המרכיבים הנכונים וקצת תרגול, תוכלו ליצור סמוסות טעימות ואותנטיות תוך זמן קצר. להלן המרכיבים שתצטרכו:
לבצק:
- 2 כוסות קמח לכל מטרה - 1/2 כפית מלח - 2 כפות שמן צמחי - 1/2 כוס מים
למילוי:
- 2 תפוחי אדמה גדולים, מבושלים ומעוכים - 1/2 כוס אפונה קפואה - 1/2 כפית זרעי כמון - 1/2 כפית זרעי כוסברה - 1/2 כפית גאראם מסאלה - 1/2 כפית כורכום - 1/2 כפית אבקת צ'ילי אדום - מלח לפי הטעם - 2 כפות שמן צמחי
הכנת הבצק
השלב הראשון בהכנת סמוסות הוא הכנת הבצק. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח והמלח. מוסיפים את השמן הצמחי ומערבבים עד שהקמח הופך לפירורי. מוסיפים לאט לאט את המים, מעט בכל פעם, ולשים את הבצק עד לקבלת כדור חלק ויציב. מכסים במטלית לחה ונותנים לו לנוח 30 דקות.
הכנת המילוי
בזמן שהבצק נח מכינים את המילוי. מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את זרעי הכמון והכוסברה ומטגנים עד שהם מתחילים לרחוש. מוסיפים את הפירה, האפונה, הגראם מסאלה, הכורכום, אבקת הצ'ילי האדום והמלח לפי הטעם. מערבבים היטב ומבשלים 5-7 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהמילוי מתחמם והתבלינים מתאחדים היטב.
הרכבת הסמוסות
מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים בגודלם. על משטח מקומח קלות, מרדדים כל כדור לעיגול דק וחותכים אותו לשניים ליצירת שני חצאי עיגולים. לוקחים חצי עיגול אחד ומעצבים ממנו קונוס, אוטמים את הקצוות במעט מים. ממלאים את הקונוס בכף ממלית תפוחי האדמה ואוטמים את החלק העליון במעט מים. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמלית.
מטגנים את הסמוסות
מחממים מחבת עמוקה עם שמן צמחי על אש בינונית. לאחר שהשמן חם, מוסיפים בזהירות את הסמוסות למחבת, נזהרים לא להעמיס אותם. מטגנים 3-4 דקות מכל צד, עד שהם מזהיבים ופריכים. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג לניקוז עודפי השמן.
מגישים את הסמוסות
סמוסות הודיות חריפות עדיף להגיש חם ופריך עם הצ'אטני או המטבל האהובים עליכם. הם מהווים מתאבן או חטיף נהדר והם מושלמים לחלוקה עם חברים ובני משפחה. נסה להתנסות במילויים שונים, כגון בשר טחון או פאניר, כדי ליצור סמוסות ייחודיות משלך.
סיכום
הכנת סמוסות הודיות חריפות מאפס אולי נראה מאיים, אבל עם קצת תרגול, תוכלו ליצור סמוסות טעימות ואותנטיות שירשימו את בלוטות הטעם והאורחים שלכם. בין אם אתם חובבי אוכל חריף או סתם מחפשים הרפתקה קולינרית חדשה, סמוסות הן מנה שכיף ומתגמלת להכנה בבית. אז קדימה נסה את זה - בלוטות הטעם שלך יודו לך!