ביתאוכל רחובואדה פאב

מתכון מעורר תיאבון לוואדה פאב לשמח אורחים

האם אתה מחפש את החטיף המושלם לשרת את האורחים שלך במפגש הבא שלך? אל תחפשו רחוק יותר מאוכל הרחוב ההודי הטעים והאהוב, ואדה פאב. מתכון מעורר תיאבון זה משלב מילוי תפוחי אדמה בטעם עם ציפוי בלילה פריך, הכל כרוך בין לחמנייה רכה. לא רק שהוא משמח קהל, אלא שהוא גם קל להכנה וניתן להתאים אותו להעדפות האורחים שלך. בין אם אתם מארחים ברביקיו מזדמן בחצר האחורית או מסיבת ארוחת ערב מפוארת, ואדה פאב בטוח תרשים את האורחים שלכם ותשאיר אותם לרצות עוד. אז, הפשילו שרוולים, חידדו את כישורי הבישול שלכם והתכוננו לשמח את האורחים שלכם עם החטיף שאי אפשר לעמוד בפניו.

המשמעות ההיסטורית של ואדה פאב

ואדה פאב הוא אוכל רחוב פופולרי של מומבאי, הודו, ומהווה חלק בלתי נפרד מהתרבות הקולינרית של העיר. מאמינים שמקורו בשנות ה-60, כאשר מוכר רחוב בשם Ashok Vaidya החל למכור את החטיף הטעים הזה מחוץ למפעל טקסטיל במומבאי. עובדי הטחנה, שרובם היו ממדינת מהרשטרה, חיפשו חטיף ממלא ובמחיר סביר כדי לקיים אותם במהלך שעות עבודתם הארוכות. ואדה פאב הפכה במהרה לפופולרית בקרב הפועלים ועד מהרה זכתה לקהילת קהל בעיר.

במהלך השנים, ואדה פאב הפכה לסמל איקוני של תרבות אוכל הרחוב של מומבאי. הוא נמכר כיום בדוכני רחוב, משאיות אוכל ומסעדות בכל רחבי הודו ואפילו במקומות אחרים בעולם. בשנת 2018, ואדה פאב נכללה ברשימת 10 המזונות המהירים הטעימים בעולם על ידי אתר התיירות, TripAdvisor.

רכיבים

כדי להכין ואדה פאב, תזדקק למרכיבים הבאים:

- 4 תפוחי אדמה בינוניים - 1/2 כוס בוטנים קלויים - 1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים - 1 כף משחת ג'ינג'ר שום - 1 כף משחת צ'ילי ירוק - 1 כפית זרעי חרדל - 1 כפית זרעי כמון - 1 כפית אבקת כורכום - 1 כפית אבקת צ'ילי אדום - 1 כפית אבקת גראם מסאלה - מלח לפי הטעם - 1 כוס גרם קמח (בסן) - 1/4 כוס קמח אורז - מים לפי הצורך - שמן לטיגון עמוק - 4 לחמניות פאב - 4 כפות צ'אטני ירוק - 4 כפות צ'אטני תמרהינדי - 4 כפות בצל קצוץ

הוראות

1. מרתיחים את תפוחי האדמה עד שהם מבושלים. לאחר הכנתם, מקלפים ומועכים אותם בקערת ערבוב. 2. מוסיפים לפירה את הבוטנים הקלויים, עלי הכוסברה, משחת הג'ינג'ר-שום, משחת הצ'ילי הירוק, זרעי החרדל, זרעי הכמון, אבקת הכורכום, אבקת הצ'ילי האדום, אבקת הגראם מסאלה והמלח. מערבבים היטב ליצירת תערובת מילוי חלקה. 3. מחלקים את התערובת ל-8 חלקים שווים ומעצבים מהם כדורים. 4. בקערת ערבוב נפרדת מוסיפים את קמח הגרם, קמח האורז, המלח והמים. מערבבים היטב ליצירת בלילה חלקה. 5. מחממים שמן במחבת עמוקה או קדאי על אש בינונית. 6. טובלים כל כדור תפוחי אדמה בבלילה, מוודאים שהוא מצופה באופן אחיד מכל הצדדים. 7. זורקים בזהירות את כדורי תפוחי האדמה המצופים לתוך השמן החם ומטגנים עד שהם מזהיבים ופריכים. מסירים אותם מהשמן ומניחים אותם על נייר סופג כדי לנקז את עודפי השמן. 8. פורסים את לחמניות הפאב לשניים ומורחים צ'אטני ירוק על חצי אחד ועל החצי השני צ'אטני תמרהינדי. 9. מניחים כדור תפוחי אדמה מטוגן על חצי אחד של גלילת הפאב ומפזרים מעט בצל קצוץ מעל. 10. מכסים אותו בחצי השני של גלילת הפאב ולוחצים בעדינות כדי לשטח אותו. 11. מגישים חם עם צ'אטני נוספים וצ'ילי ירוק מטוגן.

סיכום

לסיכום, ואדה פאב הוא חטיף טעים וקל להכנה המושלם לכל אירוע. עם המראה החיצוני הפריך שלו ומילוי תפוחי האדמה בטעם, הוא בטוח ישמח את האורחים שלך וישאיר אותם חשק לעוד. אז בפעם הבאה שאתם מארחים מסיבה או סתם מחפשים חטיף טעים, נסו את המתכון הזה. תאמין לנו, בלוטות הטעם שלך יודו לך על זה!

סרטונים להכנת מנות בסגנון אינדיאני ואדה פאב
למה הוואדה פאב הוא הסנדוויץ' הטוב ביותר של מומבאימומבאי מפורסמת בכריך טעים שממש לא יכול לעמוד בפניו. זה נקרא ואדה פאב, והוא מלא בכל טוב תפוחי אדמה. דמיינו לעצמכם...
האם הוואדה פאב צריך לזכות בסנדוויץ' של השנה?הוואדה פאב - חשקתי בו מאז שבישלתי אותו בפעם האחרונה ושוב, הוא לא אכזב! אוכל רחוב צמחוני זה מדורג במקום ה-13 ...
מתכון ואדה פאב איך להכין את ואדה פאב בבית Batata Vada הליגה הקולינרית ההודית - Varunלמד כיצד להכין את ואדה פאב למומבאי בבית עם השף Varun Inamdar ב-Get Curried. המבורגר משלו של מומבאי.
מתכון ואדה פאב אותנטי מאת SooperChef מתכון לאוכל רחוב הודיאוכל רחוב הודי טעים ואדה פאב כאן כדי למלא את הרעב שלנו. במילוי רטבים חריפים זהו תענוג לבלוטות הטעם.
חטיף BOMBAY - BROT selber machen - Vada Pav - vegetarisches Rezept - indisch Kochenקישור למתכון VADA PAV: Grün CHUTNEY: ...
טיפים וטריקים לארוחות ואדה פאב הודיות
רעיונות נוספים לתפריט הקשורים לאוכל הודי ואדה פאב