המשמעות ההיסטורית של ואדה פאב
ואדה פאב הוא אוכל רחוב פופולרי של מומבאי, הודו, ומהווה חלק בלתי נפרד מהתרבות הקולינרית של העיר. מאמינים שמקורו בשנות ה-60, כאשר מוכר רחוב בשם Ashok Vaidya החל למכור את החטיף הטעים הזה מחוץ למפעל טקסטיל במומבאי. עובדי הטחנה, שרובם היו ממדינת מהרשטרה, חיפשו חטיף ממלא ובמחיר סביר כדי לקיים אותם במהלך שעות עבודתם הארוכות. ואדה פאב הפכה במהרה לפופולרית בקרב הפועלים ועד מהרה זכתה לקהילת קהל בעיר.
במהלך השנים, ואדה פאב הפכה לסמל איקוני של תרבות אוכל הרחוב של מומבאי. הוא נמכר כיום בדוכני רחוב, משאיות אוכל ומסעדות בכל רחבי הודו ואפילו במקומות אחרים בעולם. בשנת 2018, ואדה פאב נכללה ברשימת 10 המזונות המהירים הטעימים בעולם על ידי אתר התיירות, TripAdvisor.
רכיבים
כדי להכין ואדה פאב, תזדקק למרכיבים הבאים:
- 4 תפוחי אדמה בינוניים - 1/2 כוס בוטנים קלויים - 1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים - 1 כף משחת ג'ינג'ר שום - 1 כף משחת צ'ילי ירוק - 1 כפית זרעי חרדל - 1 כפית זרעי כמון - 1 כפית אבקת כורכום - 1 כפית אבקת צ'ילי אדום - 1 כפית אבקת גראם מסאלה - מלח לפי הטעם - 1 כוס גרם קמח (בסן) - 1/4 כוס קמח אורז - מים לפי הצורך - שמן לטיגון עמוק - 4 לחמניות פאב - 4 כפות צ'אטני ירוק - 4 כפות צ'אטני תמרהינדי - 4 כפות בצל קצוץ
הוראות
1. מרתיחים את תפוחי האדמה עד שהם מבושלים. לאחר הכנתם, מקלפים ומועכים אותם בקערת ערבוב. 2. מוסיפים לפירה את הבוטנים הקלויים, עלי הכוסברה, משחת הג'ינג'ר-שום, משחת הצ'ילי הירוק, זרעי החרדל, זרעי הכמון, אבקת הכורכום, אבקת הצ'ילי האדום, אבקת הגראם מסאלה והמלח. מערבבים היטב ליצירת תערובת מילוי חלקה. 3. מחלקים את התערובת ל-8 חלקים שווים ומעצבים מהם כדורים. 4. בקערת ערבוב נפרדת מוסיפים את קמח הגרם, קמח האורז, המלח והמים. מערבבים היטב ליצירת בלילה חלקה. 5. מחממים שמן במחבת עמוקה או קדאי על אש בינונית. 6. טובלים כל כדור תפוחי אדמה בבלילה, מוודאים שהוא מצופה באופן אחיד מכל הצדדים. 7. זורקים בזהירות את כדורי תפוחי האדמה המצופים לתוך השמן החם ומטגנים עד שהם מזהיבים ופריכים. מסירים אותם מהשמן ומניחים אותם על נייר סופג כדי לנקז את עודפי השמן. 8. פורסים את לחמניות הפאב לשניים ומורחים צ'אטני ירוק על חצי אחד ועל החצי השני צ'אטני תמרהינדי. 9. מניחים כדור תפוחי אדמה מטוגן על חצי אחד של גלילת הפאב ומפזרים מעט בצל קצוץ מעל. 10. מכסים אותו בחצי השני של גלילת הפאב ולוחצים בעדינות כדי לשטח אותו. 11. מגישים חם עם צ'אטני נוספים וצ'ילי ירוק מטוגן.
סיכום
לסיכום, ואדה פאב הוא חטיף טעים וקל להכנה המושלם לכל אירוע. עם המראה החיצוני הפריך שלו ומילוי תפוחי האדמה בטעם, הוא בטוח ישמח את האורחים שלך וישאיר אותם חשק לעוד. אז בפעם הבאה שאתם מארחים מסיבה או סתם מחפשים חטיף טעים, נסו את המתכון הזה. תאמין לנו, בלוטות הטעם שלך יודו לך על זה!